fbpx

Diensten

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Diensten

Opleiding – Docent Kunstvakken

Bij mijn werkzaamheden als Kindercoach, maak ik regelmatig gebruik van diverse creatieve invalshoeken. Deze manier van werken zorgt ervoor dat alle sessies uniek zijn en aansluiten bij  de innerlijke creativiteit van ieder kind. In 2003 behaalde ik dan ook mijn opleiding ‘Docent Kunstvakken’, waarin ik óók mijn creativiteit volledig de vrije loop kon laten.

Werkzaam met kinderen

Gedurende mijn HBO-opleiding ‘Lerarenopleiding’ op de HAN in Nijmegen werkte ik met kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Door mijn eigen creatieve manier van omgang, merkte ik al snel dat ik van veel kinderen het vertrouwen won. Kinderen opende zich en vertelde mijn verhalen en namen mij mee in hun eigen gedachtengang.

In de afgelopen 10 jaar is hoog sensitiviteit een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Regelmatig bij mezelf gedacht dat ik anders ben dan anderen, wat is mijn doel? Waarom reageer ik soms zo fel? Tot het moment dat ik moeder werd. En mijn jongste dochter naar school ging. Al heel snel werd duidelijk dat zij haar eigen plan trok op school. En moeite had met bepaalde zaken. De school vond het lastig. En ik wilde weten wat er aan de hand was. Als docent zie je dat er iets is maar je kunt niet precies de vinger erop leggen. Tot het moment dat ik een mentorleerling kreeg die HSK is. Ik ben me hierin gaan verdiepen en daar was mijn AHA moment. Het was een kwartje van een kilo dat viel.

Hoe meer ik me er in verdiepte des te duidelijker werd het plaatje voor mij. Ik wilde hier iets mee gaan doen. Zorgen dat kinderen die vastlopen juist weer gaan geloven in zichzelf. Hun eigen talenten gaan toepassen. Hun zelfvertrouwen weer terugkrijgen. En dit ook op school kunnen. Heel vaak zie je dat kinderen die op school niet mee kunnen een andere manier van leren hebben. Via Agnes Oosterveen heb ik mijn certificaat gehaald voor het begeleiden van kinderen die beelddenkend zijn. Het is fantastisch om te zien hoe het werkt in het brein van een beelddenker.

Bij Esther Bergsma heb ik de opleiding gedaan voor het begeleiden van HSK.

“ZORGEN DAT KINDEREN DIE VASTLOPEN, JUIST WEER GAAN GELOVEN IN ZICHZELF”

DIENSTEN

family_restroom

Kindercoaching

Ik begeleid jouw kind(eren) en jouw gezin bij sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen, HSP en ouderschap.

sentiment_neutral

Hoogsensitief (HSP)

Heb jij een gevoelig kind of piekert hij veel? Trekt het zich veel aan van de omgeving en is er regelmatig sprake van overprikkeling? Ik ga je helpen!

sentiment_very_dissatisfied

Rouwverwerking

Probeer er écht voor uw kind te zijn. Maak hiervoor tijd vrij en geef hem of haar de aandacht die hij nodig heeft. Ik help je hier graag bij.

iso

Sensikids

Naast een persoonlijk coachingstraject kun je kiezen voor een training voor prikkelgevoelige of hoogsensitieve kinderen.

child_care

Omgaan met diagnose

Samen met uw kind kijken we naar wat de diagnose voor hem of haar persoonlijk betekent en geven we er een positieve draai aan.

emoji_objects

Beelddenken

Beelddenkers denken met hun ogen. Herken je dit bij jouw kind(eren). Ik ga je helpen. Leer optimaal beelddenken met Ik Leer Anders!

Vrijblijvend in contact komen?