fbpx

Krijg jij ook de kriebels?

folder_openTips
commentGeen reacties
“Mama, ik knip in mijn trui”. Dit zijn de woorden die mijn jongste zei nadat ze een nieuw shirt aan had getrokken. Vervolgens pakte ze de schaar en knipte zo het label uit haar shirt. Om daarna te constateren dat er een gat in het shirt zat.
Hoog sensitieve kinderen (en volwassenen) hebben een lagere prikkeldrempel. Ze nemen meer informatie waar met hun zintuigen, niet alleen maar de geuren en kleuren maar dus ook met hun lijf. Labels prikken sneller en sommige stoffen voelen te stijf. Je merkt het aan je kind wanneer het een hele duidelijke voorkeur voor bepaalde kleding heeft. Een maillot zit bijvoorbeeld te strak en je kind wil allen nog maar wijde kleding aan.
Je kind heeft een heleboel informatie te verwerken middels prikkels die het dus de hele dag door binnen krijgt. En als je kind niet goed weet hoe het dit moet verwerken kun je te maken krijgen met een vermoeid en prikkelbaar kind. Een HSK verwerkt de informatie die binnenkomt veel diepgaander. Het moet langs allerhande kapstokhaakjes vooral eer het kind besloten heeft wat het doet met de informatie. En dit kost een hoop energie.
Samen met je kind kun je eens kijken wat het is dat een hoop energie kost en vervolgens wat helpt om weer op te laden. Misschien vind je kind het heerlijk om even tot zichzelf te komen in een zelfgemaakte tent. Trek een laken over de eettafel en leg een paar kussens er neer met een lekker dekentje en je kind kan hier even heerlijk ontprikkelen.
Komen jullie er samen niet uit wil ik graag met jullie mee denken!
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Zal ik je terugbellen?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Weezenhof 1238, Nijmegen
06 – 50280912