fbpx

Een nieuw schooljaar, dat is best heftig

commentGeen reacties

Voor het Noorden zijn de scholen alweer begonnen. Hier hebben we nog een weekje. En met die week merk ik dat bij mij de kriebels weer toeslaan maar ook bij mijn kinderen. Spannend, je weet niet wat er gaat gebeuren, misschien zitten er nieuwe kinderen in je klas. Zijn er nieuwe docenten? Waar kom ik te zitten? Vinden ze me wel aardig? Wat kan ik zeggen? Vertel ik iets over mijn vakantie? Of is dat stom? Wat moet ik aantrekken?

Allemaal onzekerheden die opkomen in het hoofd van hoog sensitieve kinderen. En dat zorgt voor de nodige stress. Wat weer resulteert in psychosomatische klachten als hoofdpijn, buikpijn en andere verschijnselen. Op heel veel gedachten heb je geen invloed. Maar vaak denken kinderen dat ze juist invloed hebben op wat de ander denkt, of van ze vindt. Het is belangrijk dat ze in gaan zien waar ze wel invloed op hebben, en zien dat dit betekent dat ze dicht bij zichzelf moeten blijven.

Tags: , , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Zal ik je terugbellen?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Weezenhof 1238, Nijmegen
06 – 50280912