fbpx

Sociale vaardigheden, zijn die echt nodig?

commentGeen reacties

Ja, en je zult merken dat als je het moeilijk  vindt om met anderen om te gaan of voor jezelf op te komen dit je belemmert in vriendschappen en samenwerking. Kun je hier iets aan doen dan? Ja, ik kan samen met je gaan kijken waar je tegenaan loopt. Wat vind je moeilijk in de communicatie met anderen. Je leert hoe je communiceert met anderen. Hoe kun je zeggen dat je het niet fijn vindt zoals er gespeeld wordt op het schoolplein. Stel je voor dat iemand jouw werkstuk kapot maakt, dan wil je dat toch durven zeggen. En weten hoe je dat moet doen, want boos worden mag best, maar stel dat je ontploft als je het niet meer weet. Dat kost je heel veel energie die je beter voor samen spelen kunt gebruiken. Of je vindt het heel eng om aan iemand iets te vragen. Sociale interactie kan heel eng lijken, maar als je weet hoe dan gaat er een wereld voor je open.
Je leert dus om voor jezelf op te komen, grenzen stellen. Of hoe je aan iemand vraagt om na schooltijd samen te spelen bij jouw thuis. En hoe doen we dit dan? Dat kan op verschillende manieren. Ik werk met opstellingen, de zogenaamde poppetjes waarmee je situaties op een andere manier bekijkt. We kunnen gesprekjes hebben, je kunt met verschillende materialen aan de slag.

Eigenlijk zijn sociale vaardigheden dus best handige dingen. Mocht je merken dat je kind hier moeite mee heeft dan zou ik eens met jullie mee kunnen kijken.

Voor meer informatie:
www.maikidscoaching.nl

#kind #kindercoach #opvoeden #onderwijs #oudersvannu #positief #spelen #nijmegen

Tags: , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Zal ik je terugbellen?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Weezenhof 1238, Nijmegen
06 – 50280912